Skip to main content
Blog

Gerechtshof Den Haag start met proef Bemiddelingsraadsheer in handelszaken

ga terug naar het overzicht

Mooi nieuws, waar wij als opleidingsinstituut nauw bij betrokken zijn! Het Gerechtshof Den Haag biedt per 1 maart 2019 een nieuwe zittingsvorm aan om handelszaken sneller af te handelen. Wanneer partijen in een hoger beroepzaak samen kosteneffici├źnt tot een snelle en definitieve afwikkeling van hun conflict willen komen, kunnen ze hun geschil voorleggen aan een Bemiddelingsraadsheer. Partijen en hun advocaten zoeken met de Bemiddelingsraadsheer in een zo vroeg mogelijk stadium van de hoger beroepsprocedure naar maatwerkoplossingen. Deze oplossingen moeten rekening houden met de belangen van beide partijen. Een schikking leidt in dat geval tot een voor alle partijen bevredigend resultaat. De naleving van afspraken wordt daarmee doorgaans beter gewaarborgd.

Wij zijn er als Centrum voor Conflicthantering trots op dat we, in nauwe samenwerking met het Gerechtshof Den Haag een specifieke maatwerkopleiding konden ontwikkelen en raadsheren mochten opleiden tot Bemiddelingsraadsheer.

Meer informatie over deze zittingsvorm die is gericht op oplossing, kunt u vinden op www.rechtspraak.nl

We blijven de komende tijd de resultaten van deze nieuwe zittingsvorm bij het Haagse Gerechtshof volgen en houden u op de hoogte van de ontwikkelingen.

Naar boven
XS SM MD LG XL XXL