Skip to main content

Mediationopleidingen

Basisopleidingen tot Professioneel Mediator

Gedurende het gehele jaar bieden wij een aantal Mediationopleidingen aan.

De Basisopleiding tot Professioneel Mediator

De Mediationopleiding bestaat uit elf dagen training en is opgebouwd uit 5 blokken van telkens 2 dagen en een losse dag. De opleidingsduur is gemiddeld zes tot zeven maanden. In de periode tussen de blokken komen cursisten bij elkaar in niet begeleide intervisiegroepen. Tijdens de intervisiebijeenkomsten wordt aan de hand van vragen de lesstof uitgediept en met behulp van casuïstiek geoefend. Het CvC kiest er bewust voor de opleidingsdagen over een aantal maanden te spreiden, zodat cursisten de tijd hebben de vaardigheden en attitude van de mediator zich werkelijk eigen te maken. Houdt u er rekening mee dat naast de trainingsdagen er nog zestien uur intervisie en ongeveer 60 uur zelfstudie nodig is.

Tijdens de Mediationopleiding:

Wij bieden de opleiding aan op meerdere locaties, namelijk in Haarlem, Groningen en in Vught. Ook bieden we deze zomer een Versnelde Mediationopleiding aan in Curaçao.

Vind hier alle details en schrijf u in!

Mediationopleiding Groningen

Vind hier alle details en schrijf u in!

Mediationopleiding Haarlem

Vind hier alle details en schrijf u in!

Mediationopleiding Vught

De Versnelde Basisopleiding tot Professioneel Mediator

De Versnelde Mediationopleiding bestaat uit 6 opleidingsdagen (54 uur), huiswerkgroepen (12 uur) en literatuurstudie (60 uur). De totale opleidingsduur strekt zich uit over een periode van 2 intensieve weken. De inhoud van de Versnelde Mediationopleiding is dezelfde als onze reguliere Basisopleiding tot Professioneel Mediator en is eveneens een officieel door het MfN geaccrediteerde Mediationopleiding

Tijdens de Mediationopleiding:

Wij bieden de Versnelde Mediationopleiding enkel aan in Curaçao.

Vind hier alle details en schrijf u in!

Versnelde Mediationopleiding Curacao

Vind hier alle details en schrijf u in!

Summerschool voor studenten en net-afgestudeerden

De Basisopleiding tot Legal Mediator

De markt roept om hybride oplossingen. Niet alleen rechtspraak of arbitrage, niet alleen mediation, niet alleen bindend advies. Maar creatieve combinaties. Door samenwerking tussen professionals in het begeleiden van conflicten. De markt vraagt om een combinatie van tussenpartijdige begeleiding en bovenpartijdige interventies. Daarnaast worden mediationvaardigheden alleen al in uw werk als advocaat steeds belangrijker en op den duur misschien wel een must.

De 20 – daagse opleiding tot Legal Mediator is bedoeld voor de advocaat die met zijn dienstverlening bijdraagt aan het bieden van de optimale mix van tussenpartijdige begeleiding en bovenpartijdige interventies.

Tijdens de Basisopleiding tot Legal Mediator:

Vind hier alle details en schrijf u in!

Beroepsopleiding tot Legal Mediator en ADR-specialist

XS SM MD LG XL XXL