Skip to main content
Directeur, trainer, mediator, winnaar Eberhard van der Laan Mediation Award 2023

Linda Reijerkerk

Linda Reijerkerk (1960) is directeur en opleider van het Centrum voor Conflicthantering (CvC). Gedurende haar gehele arbeidzame leven heeft Linda trainingen ontwikkeld en gegeven: eerst als internationaal consultant op alle continenten. De laatste 25 jaar als inleider en trainer voor mensen die nieuwsgierig zijn naar Mediation of zelf mediator willen worden. In 2001 heeft zij tevens de opleiding tot professioneel coach afgerond. “In beweging brengen” is het credo van Linda. Dat doet zij als mediator wanneer zij vastzittende conflicten tegenkomt en partijen naar een oplossing weet te begeleiden. Of zij brengt – als coach – managers in beweging die hun persoonlijke effectiviteit willen vergroten.

Als MfN (voorheen NMI) register mediator heeft zij meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van complexe mediationzaken. Zo heeft zij vele succesvolle mediations op het gebied van milieu- en ruimtelijke ordening op haar naam staan. Daarbij heeft zij conflicten die soms al meer dan 15 jaar ‘vastzaten’ tot een bevredigend einde weten te brengen. Vaak waren dit zogenaamde multiparty conflicten waarbij meerdere partijen betrokken waren, zoals een bedrijf, een provinciale of gemeentelijke overheid en burgers (bijvoorbeeld groepen van 2 tot ca 300 burgers). Linda is mediator bij de Raad van State voor milieu- en ruimtelijke ordeningszaken, en mediator bij de rechtbank voor zakelijke conflicten en arbeidsgeschillen.Zij heeft haar Masters in Dispute Resolution behaald (UVA 2006). In een wat verder verleden heeft zij antropologie (UU) gestudeerd en een BA in milieubeleid (milieurecht en milieueconomie) afgerond (OU). Gedurende 15 jaar heeft zij als internationaal consultant gewerkt in ontwikkelingslanden in Afrika, Azië en Latijns Amerika. Ze spreekt 6 talen.

Linda is medeoprichter en bestuurslid van de Nederlandse Mediatorsvereniging NMV van 2001 tot 2003. Daarnaast was zij bestuurslid van EMNI, het Europese Netwerk van mediators en van de Stichting Mediation in Milieu en Ruimtelijke ordening. Daarnaast is zij bestuurslid van de Stichting Aviation Mediators. Bij het CvC traint Linda onder andere in de Mediationopleiding, de Business mediationspecialisatie en diverse incompany trainingen.

In 2023 won Linda de Eberhard van der Laan Mediation Award vanwege de grote rol die zij heeft gespeeld om mediation als oplossingsmethode bij het herstel van de Kinderopvangtoeslag op de kaart te zetten.

XS SM MD LG XL XXL