Skip to main content

Mediation Talk

Podcasts van het CvC

Om ons 30-jarig bestaan knallend te vieren, hebben we in de loop van dit jaar een aantal verassende activiteiten en nieuwe producten voor u klaar staan. Een van deze verassingen is de lancering van onze eigen podcast: ๐— ๐—ฒ๐—ฑ๐—ถ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป ๐—ง๐—ฎ๐—น๐—ธ

๐—œ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ๐˜‡๐—ฒ ๐—ฝ๐—ผ๐—ฑ๐—ฐ๐—ฎ๐˜€๐˜๐˜€๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐—ฒ ๐—ด๐—ฎ๐—ฎ๐—ป ๐˜„๐—ฒ ๐—ถ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐—ฟ๐—ฒ ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ป๐—ฑ ๐—ผ๐—ฝ ๐˜‡๐—ผ๐—ฒ๐—ธ ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฎ๐—ฐ๐˜๐˜‚๐—ฒ๐—น๐—ฒ ๐˜๐—ผ๐—ฒ๐—ฝ๐—ฎ๐˜€๐˜€๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐— ๐—ฒ๐—ฑ๐—ถ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐˜€๐—ฎ๐—บ๐—ฒ๐—ป๐—น๐—ฒ๐˜ƒ๐—ถ๐—ป๐—ด.

Wat is Mediation? Waar kan je het inzetten? En kun je dat leren; op een betere, effectievere en menselijkere manier omgaan met conflicten? Ga met ons mee op bezoek bij ervaren en gespecialiseerde mediators werkzaam in verschillend vakgebieden.

De podcasts worden met veel enthousiasme opgenomen door MfN geregistreerd mediator Guido van der Hulst.

Je kunt nu op Spotify 4 afleveringen luisteren:

Aflevering 1: Interview met Marga Schreurder, oprichter van het CvC, en Linda Reijerkerk, directeur van het CvC, over de ontstaansgeschiedenis en de toekomst van het vakgebied Mediation.
Aflevering 2: Interview met Hans Bekkers over mediations op het raakvlak van overheid, bedrijven en burgers
Aflevering 3: Interview met prof. dr. Friedrich Glasl. Hij is een begrip in de Mediation wereld en zijn naam is onlosmakelijk verbonden met de conflicttheorie en de escalatieladder.
Aflevering 4: In deze bonusafleveringย geeft prof. dr. Friedrich Glasl zijn visie op het conflict tussen Rusland en de Oekraรฏne. Hij gaat in op de complexiteit van deze oorlog en op de vraag of er een rol is weggelegd voor mediation in het conflict.
Aflevering 5: Te gast in Mediation Talk is Fleur Ravensbergen. Sinds haar 25ste jaar bemiddelt zij in internationale gewapende conflicten. In 2008 heeft ze samen met haar compagnon de Dialogue Advisory Group opgericht waarmee ze over de hele wereld dialogen faciliteert tijdens gewapende conflicten. De lijst met gevoerde onderhandelingen is inmiddels lang en indrukwekkend.
Aflevering 6: Mediation Talk over de voordelen van inzet van mediation bij insolventie. In Mediation Talk een gesprek met twee specialisten: Bart Neervoort was 30 jaar advocaat bij Schut & Grosheide Advocaten in Amsterdam en bij Van Traa Advocaten in Rotterdam en Esther Oppedijk van Veen, advocaat en mediator bij RESOR, een advocatenkantoor dat gespecialiseerd is in herstructurering, insolventie en ondernemingsrechtelijke geschillen met een complex of grensoverschrijdend karakter.
Aflevering 7: In deze aflevering van Mediation Talk is onze gast Corine de Jong. Zij is als mediator gespecialiseerd in kwesties rond Arbeid, Organisatie en Samenwerking. Corine behoort in Nederland tot de professionele mediators met de meeste ervaring.
Aflevering 8: In deze aflevering van in Mediation Talk staan we stil bij het onderwerp Legal Mediation. Zijn advocatuur en mediation twee verschillende bloedgroepen of kunnen deze werelden elkaar ook ontmoeten en versterken? Wat zou de meerwaarde van mediation binnen de praktijk van de advocaat kunnen zijn? Waar komt de behoefte aan een mediationopleiding voor advocaten vandaan en wie zijn hierbij belanghebbend?
In gesprek met 3 deskundigen:

  • Mirjam Duyser, voormalig advocaat, MfN-mediator, trainer voor mediators, o.a. bij het Centrum voor Conflicthantering, lid van de tuchtcommissie van MfN, als MfN-assessor begeleidt zij cursisten voor op het assessment en beoordeelt zij assessments en daarnaast begeleidt ze audits voor advocaten.
  • Henriรซtte van Baalen: zij is sinds 1989 advocaat bij De Clerq Advocaten en notariaat in de regio Leiden en Den Haag. Zij volgde al in 2002 een mediationopleiding en is sinds 2014 geregistreerd MfN-registermediator; advocaat รฉn mediator dus. Daarnaast is zij actief als toezichthouder. Ook zij is auditor voor advocaten.
  • Paul Tillemans: directeur โ€“ new business bij OSR juridische opleidingen. OSR is al sinds 1981 een instituut binnen de juridische wereld als opleidingsinstituut voor juristen. Paul is zelf ook advocaat geweest, heeft de mediation basisopleiding gedaan en is nu als opleider betrokken bij dit thema.

Klik op onderstaande link om naar de podcast op Spotify te gaan:

Mediation Talk | Podcast on Spotify

XS SM MD LG XL XXL