Skip to main content

Trainingen in het Buitenland

 

Het Centrum voor Conflicthantering is zeer actief op het gebied van trainingen in het buitenland en andere grensoverschrijdende projecten. In 2005, 2006 en 2012 is het CvC nauw betrokken geweest bij trainingen in het kader van de implementatie van mediation in het Balkan gebied, waaronder trainingen in opdracht van de Wereldbank IFC in Albanië, Bosnië Herzegovina en Macedonië. Daarnaast heeft het CvC trainingen verzorgd in Slovenië en Kroatië. Deze trainingen in de Balkan leverden een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling en vorming van mediation in dit gebied.

In 2006 en 2012 heeft het CvC trainingen verzorgd in België, in opdracht van CEPINA, het Belgisch centrum voor arbitrage en mediation, en de Associatie voor Internationale Arbitrage (AIA). In 2012 heeft het CvC tevens mediationtrainingen verzorgd voor het Water Governance Center in Zuid-Afrika en een bijdrage geleverd aan de Handreiking voor Water Diplomacy.

Vanaf 2013 werkt het CvC samen met het Ministerie van Buitenlandse Zaken ten behoeve van de coaching van young professionals (YEP programma) in het buitenland, onder andere in Kenia.

XS SM MD LG XL XXL