Skip to main content
Blog

Haal meer uit online leren met deze 5 tips

ga terug naar het overzicht

Online overleggen, vergaderen of leren, het is tegenwoordig een dagelijkse activiteit. Ook het Centrum voor Conflicthantering biedt in deze tijd online trainingen en lezingen aan. Sommige professionals ervaren online werken of leren echter als minder natuurlijk en soms zelfs als vermoeiender. In dit artikel bieden wij 5 tips om meer uit onze online trainingen te halen!

1. Stel uw beeldscherm af op ooghoogte

Sleep het beeld van uw gesprekspartner of docent net onder uw eigen camera. Hierdoor lijkt het oogcontact echter en voelt het gesprek natuurlijker aan. Het is ook geen probleem om tijdens het luisteren weg te kijken van het scherm en aantekeningen te maken. 

2. Zet uw microfoon alleen aan als u een vraag of opmerking heeft

De enige microfoon die tijdens een lezing of training aan zou moeten staan is die van de docent of vergaderleider. Op deze manier wordt niemand gestoord door achtergrondgeluiden van andere deelnemers. Ook is dit een goede manier om bij wijze van het activeren van de microfoon aan te geven aan de docent dat u een vraag of opmerking heeft over het besproken onderdeel. 

3. Maak aantekeningen op papier

Het kan waardevol zijn om tijdens het luisteren naar de coach, trainer of docent aantekeningen te maken op papier. Op deze manier krijgen uw ogen rust en gebruikt u uw handen op een natuurlijke manier. Stel het beeldscherm in op de presentatie van de docent zodat u niet wordt afgeleid door andere deelnemers of andere bewegende beelden. 

4. Stel uzelf voor

Hoewel we in deze tijd niet altijd samen in een ruimte zitten, willen we onze deelnemers alsnog zo goed mogelijk leren kennen! Via een korte introductie wordt een meer natuurlijke band geschept en voelt men zich vrijer vragen te stellen gedurende de lezing of training. 

5. Houdt het kort

Net zoals in een fysieke training houden we het luisteren-in-stilte-gedeelte het liefst zo kort mogelijk. Belangrijk is dat er onderling wordt samengewerkt en opdrachten worden uitgevoerd. Daarom dienen ook de deelnemers hun vragen en opmerkingen kort en bondig te presenteren zodat iedereen de aandacht erbij kan houden. 

Met deze tips bent u geheel voorbereid op een succesvolle training of lezing van het CvC. Wij hopen u dan ook binnenkort te mogen verwelkomen tijdens onze online events en trainingen.

Interesse in een van onze online trainingen?

Bent u geïnteresseerd in een online opleiding of training om gemakkelijk vanuit huis aan uw professionele skill set te werken?

Klik hier voor ons online aanbod. 
Naar boven
XS SM MD LG XL XXL