Skip to main content
Blog

Is mediation tussen dader en slachtoffer volgens u nog wel zinvol?

ga terug naar het overzicht

Wij zagen het artikel van Goeie Mie, ontdaan van alle mythes. Een interessant artikel om te bekijken vanuit het perspectief van mediation in strafzaken. Kijkt u met ons mee? Wij zijn namelijk wel benieuwd wat jouw mening is over of Mediation in deze zaak nog wel van toegevoegde waarde is.

 

allerlei mythes

Een aantal dingen aan de zaak valt ons op. Het is bijna altijd het geval bij conflicten dat er onduidelijkheden zijn. Ook wel het ‘intention inventief’, het fenomeen waarbij allerlei gebeurtenissen worden toegedicht aan mensen (hij of zij zal wel ….. want altijd ….) komt vaak voor bij conflicten. Dat neemt niet weg dat Mie natuurlijk wel wat misdaden heeft begaan. Die mythes ontkrachten doet echter niets af aan de misdaden en gedragingen die zij heeft gedaan. Het helpt wel te verduidelijken. Dat is ook de taak van de Mediator in Strafzaken.

Begrijpen en verwerken

Slachtoffers hebben vaak behoefte om te weten wat een dader tot zijn daad heeft gebracht. Het helpt in dader-slachtoffer situaties om het incident beter te begrijpen en te verwerken. Het is in de strafrechtmediation of restorative Justice dus niet bedoeld om een verzachtende omstandigheid te creëren. Wel om te kunnen begrijpen en verwerken.

Kortom wij zijn benieuwd naar uw mening. Vertel het ons.

Bekijk het artikel hier:

Naar boven
XS SM MD LG XL XXL