Skip to main content

Wat is het verschil tussen een MfN-register mediator en ADR-mediator?

Als je op zoek bent naar een mediator, kan het verwarrend zijn om te begrijpen wat de termen “MfN-register mediator” en “ADR-mediator” betekenen en welk verschil ze hebben. In deze blog zullen we deze twee soorten mediators vergelijken om je te helpen een duidelijker beeld te krijgen van wat elk van hen inhoudt. 

MfN-register mediator 

 

MfN staat voor Mediatorsfederatie Nederland, de grootste beroepsvereniging voor mediators in Nederland. Een MfN-register mediator is een mediator die geregistreerd is bij en voldoet aan de normen en eisen die zijn gesteld door het MfN. Hier zijn enkele kenmerken van MfN-register mediators: 

 

ADR-Mediator 

 

ADR staat voor Alternative Dispute Resolution, wat verwijst naar alternatieve methoden voor geschillenbeslechting, waaronder mediation. Een ADR-mediator is simpelweg een mediator die actief is in het veld van alternatieve geschilbeslechting. Hier zijn enkele kenmerken van ADR-mediators: 

 

Het belang van accreditatie en ervaring 

 

Het belangrijkste verschil tussen een MfN-register mediator en een ADR-mediator is de accreditatie en naleving van specifieke normen en vereisten. Beide kunnen zeer bekwame en effectieve mediators zijn, maar het is belangrijk om te onderzoeken welke accreditatie en ervaring het beste aansluiten bij je specifieke behoeften en het type conflict dat je wilt oplossen. 

XS SM MD LG XL XXL