Skip to main content
Mediator

Menzo Noorman

Menzo Noorman is MfN-registermediator sedert 2002, hij heeft ruime ervaring met mediations met betrekking tot relatiebreuk (van samenwonen tot echtscheiding), strafrecht- en speedmediations. Sinds 2024 is Menzo in dienst bij het Centrum voor Conflicthantering.
Zijn langjarige ervaring als maatschappelijk werker rust hem mede toe om het vak van mediator goed te beheersen. In het maatschappelijk werk heeft hij mensen geholpen met relatieproblemen, schulden en financiële problemen, verslavingsproblemen, problemen met de overheid, etc., vaak in goede samenwerking met andere organisaties. 5 jaar lang is hij namens een verslavingsorganisatie voorlichter op scholen geweest over het gebruik van genotmiddelen door kinderen. Hij is tevens vertrouwenspersoon jeugdhulp geweest, waar hij gezien heeft wat gevolgen voor kinderen kunnen zijn als mensen niet tijdig en goed geholpen worden.

De conflicten tussen burger en overheid zijn door hem gewogen en beoordeeld door 12 jaar lid te zijn geweest van een bezwaarschriftencommissie van een middelgrote gemeentelijke overheidsorganisatie, waarvan de laatste 8 jaar als voorzitter.

Hij is als mediator betrokken op de partijen die in mediation zijn. De attitude van betrokkenheid en professionele distantie leidt in verreweg de meeste mediations tot uitkomsten waar beide partijen tevreden mee zijn.

Menzo is naast mediator voorzitter van Nederlandse Mediatorsvereniging Noord en voorzitter van een basketballvereniging.

XS SM MD LG XL XXL