Skip to main content
Mediator

Ton Westerduin

Ton Westerduin. Als mediator help je op een praktische manier ogenschijnlijk onoplosbare kwesties weer werkbaar te maken. Typerend voor mijn werkwijze is om al werkend aan oplossingen mensen vaardiger te maken in het hanteren van geschillen.

Ik heb geruime tijd ervaring als mediator, organisatieadviseur en trainer. Mijn belangstelling gaat vooral uit naar het weer werkbaar maken van vastzittende situaties, het bevorderen van creativiteit in teams en coachen van managers en adviseurs. Mijn aanpak is pragmatisch en zoek samen met de opdrachtgever naar goed hanteerbare oplossingen. De door mij verrichte mediations in organisaties hebben veelal betrekking op problematische verhoudingen binnen teams, geschillen over de aanpak bij reorganisaties, conflicten tussen OR en Bestuur, samenwerkingsproblemen tussen afdelingen en ontslagkwesties.

Ik ben MfN en NIP-geregistreerd mediator sinds 1998, hoofd-assessor voor de examinering voor MfN en gastdocent bij Harvard University. Binnen het veld van mediation en van de psychologie heb ik als voorzitter een aantal bestuursfuncties vervuld.

Gedurende 9 jaar ben ik werkzaam geweest te zijn bij Psychologische Dienst van Hoogovens. In de 4 jaar daaropvolgend heb ik als hoofddocent bij de Universiteit Groningen organisatiepsychologie gedoceerd en daar naast onderwijs en onderzoek ook een aantal interne mediations verricht. Tot ik in 1994 als zelfstandig mediator en organisatieadviseur ben gaan werken heb ik na de RUG als manager van organisatieafdeling van het Min. Van Binnenlandse Zaken en het UWV gewerkt.

Naast mijn consultancy en interim-managementpraktijk ben ik gastdocent aan Harvard University en trainer bij de postdoctorale opleiding tot MfN mediator bij het Nederlands Instituut van Psychologen. Ik ben goed thuis in de luchtvaartwereld, waarin ik zowel als vlieger, trainer en mediator werkzaam ben.

XS SM MD LG XL XXL