Skip to main content
Blog

Student Business Mediation Competition

ga terug naar het overzicht

Het Centrum voor Conflicthantering en ICC Nederland hebben, zoals u misschien weet, een aantal jaren met succes de Student Business Mediation Competition georganiseerd. Deze Nederlandse competitie fungeerde als voorronde voor de ICC Student Business Mediation Competition die jaarlijks plaatsvindt in Parijs.
Een doel van de Nederlandse competitie was om kennis van (internationale) zakelijke mediation als geschillenbeslechtingsmethodiek te bevorderen. We kunnen terugkijken op op een aantal succesvolle edities van de Nederlandse competitie, terwijl uit verschillende evaluaties is gebleken dat de organisatie van een competitie als deze, een arbeidsintensieve aangelegenheid is. Daarom hebben we besloten om de bevordering van (internationale) zakelijke mediation onder studenten in een andere vorm voort te zetten. ICC Nederland zal in de loop van 2018 een bijeenkomst organiseren waarbij studenten op interactieve wijze ervaring kunnen opdoen met de praktijk van mediation. U ontvangt daar te zijner tijd meer informatie over. Het CvC zal in de loop van 2019 de business mediation competitie voor studenten in een andere vorm voortzetten.
We hopen dat de Nederlandse competitie de bekendheid van zakelijke mediation onder studenten en bij universiteiten heeft vergroot. Universiteiten moedigen wij aan om een studententeam aan te melden voor de ICC Student Business Mediation Competition in Parijs. Meer informatie en registratie vindt u via ICC The World Business Organization of neem contact op met ICC Nederland, info@icc.nl.
Wij hopen u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Linda Reijerkerk, Centrum voor Conflicthantering

Marijke Wolfs, ICC Nederland

Naar boven
XS SM MD LG XL XXL