Skip to main content
Blog

Week Van De Mediation: Vaardigheid #02 Inhoud-Emotie-Intentie

ga terug naar het overzicht

Als er – zwakke of sterke – emoties spelen, kunt u ervan op aan dat u dicht bij de kern zit waar het iemand om gaat: een belang of behoefte dreigt namelijk overschreden te worden. Gebruik daarom de interventie I-E-I om te achterhalen wat er speelt. De drietrapsraket I-E-I bestaat uit de volgende vragen:

  1. Inhoud: “Ik hoor u zeggen dat…. Klopt dat?”
  2. Emotie: “En ik zie ook dat u zich …….voelt. Klopt dat?”
  3. Intentie: “En zegt u daarmee……?”

Het benoemen van de emotie helpt om deze te kanaliseren. Een niet benoemde emotie is een niet geziene emotie en leidt tot escalatie. Leg vandaag het accent op I-E-I en probeer te achterhalen waar het de ander werkelijk om gaat. Veel succes en laat ons weten als je nog vragen hebt.

“Tussen wat wordt gezegd en niet bedoeld en wat wordt bedoeld maar niet gezegd, gaat de meeste liefde verloren” – Kahil Gibran

Herkennen van emoties

Hoe goed kun jij emoties aflezen aan de hand van iemands ogen? Goed emoties kunnen lezen helpt bij oplossingsgericht te werk kunnen gaan als mediator of coach. Doe een snelle test via Social Intellegence. ook Psychologie Magazine heeft een korte test.

 

Week van de Mediation 2018 – Conflicten oplossen is beter dan uitvechten

Ben je benieuwd naar wat mediation precies inhoudt? Of wat het voor jou kan betekenen? Van 15 tot en met 19 oktober organiseert de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) met haar leden de tweede Week van de Mediation. Tijdens de Week van de Mediation laten mediators met verschillende expertises zien dat mediation werkt. Overal in Nederland worden activiteiten georganiseerd. Bezoek een workshop, doe mee aan een proefsessie en ervaar hoe mediation jou kan helpen. Het CvC heeft o.a. de Conflicttour© ontwikkeld. Een aantal ambassadeurs van de NMV gaan hiermee in hun eigen regio aan de slag. Zie de NMV-site voor meer info. Kijk op www.weekvandemediation.nl/programma voor activiteiten bij jou in de buurt.

Conflicten oplossen is beter dan uitvechten.
Week van de Mediation 2018

 

Naar boven
XS SM MD LG XL XXL