Skip to main content
Blog

Week van de Mediation: Vaardigheid #03 Herformuleren

ga terug naar het overzicht

Na actief luisteren om informatie goed te laten doordringen;  Het toepassen van de interventie I-E-I zodat u weet wat er speelt. Verschuift de focus met de 3e vaardigheid naar het boven tafel krijgen van de belangen. Dit kunt u als mediator heel goed doen door het toepassen van de vaardigheid herformuleren. Herformuleren of wel vertalen in meer effectieve woorden, onderhandelbare wensen en belangen.

Hoor je een klacht? Ga herformuleren!
Hoor je een verwijt en heb je de neiging om in de verdediging te schieten? Ga herformuleren!

Mooie voorbeelden van herformuleren:

De basis zin hiervoor is: “Wilt u daarmee zeggen dat………? Klopt dat?”

Situaties

“Ik vind deze manier van praten uitzichtloos….”
H: U heeft er behoefte aan vooruit te komen? Klopt dat?

“Zo kan ik echt niet met hem samenwerken, hij laat alle rotklussen aan mij over!”
H: Zegt u daarmee dat u hier met elkaar uit wil zoeken hoe u een goede werkverdeling krijgt, met respect voor ieders wensen hierin? Klopt dat?

 

Weel van de Mediation 2018 – Conflicten oplossen is beter dan uitvechten

Ben je benieuwd naar wat mediation precies inhoudt? Of wat het voor jou kan betekenen? Van 15 tot en met 19 oktober organiseert de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) met haar leden de tweede Week van de Mediation. Tijdens de Week van de Mediation laten mediators met verschillende expertises zien dat mediation werkt. Overal in Nederland worden activiteiten georganiseerd. Bezoek een workshop, doe mee aan een proefsessie en ervaar hoe mediation jou kan helpen. Het CvC heeft o.a. de Conflicttour© ontwikkeld. Een aantal ambassadeurs van de NMV gaan hiermee in hun eigen regio aan de slag. Zie de NMV-site voor meer info. Kijk op www.weekvandemediation.nl/programma voor activiteiten bij jou in de buurt.

Conflicten oplossen is beter dan uitvechten.
Week van de Mediation 2018

Naar boven
XS SM MD LG XL XXL