Skip to main content
Blog

Week van de Mediation: Vaardigheid 04 Schillen

ga terug naar het overzicht

Schillen is een krachtig instrument om uit te vinden wat iemands belangen en behoeften zijn. Door tegenargumenten in te slikken, tenminste 3 vragen te stellen en de reacties 3 maal te herformuleren. Hoor je een stelling, een klacht of verwijt? Stel de schil vragen:

“There is no truth only perception”
Gustave Flaubert

The Walk from no to Yes

Ga op zoek naar de 18e kameel of ook wel de 3e kant. Mooie inspiratie voor het oplossen van conflicten door William Ury in zijn Tedtalk ‘The Walk from no to Yes’.

 

Weel van de Mediation 2018 – Conflicten oplossen is beter dan uitvechten

Ben je benieuwd naar wat mediation precies inhoudt? Of wat het voor jou kan betekenen? Van 15 tot en met 19 oktober organiseert de Nederlandse Mediatorsvereniging (NMv) met haar leden de tweede Week van de Mediation. Tijdens de Week van de Mediation laten mediators met verschillende expertises zien dat mediation werkt. Overal in Nederland worden activiteiten georganiseerd. Bezoek een workshop, doe mee aan een proefsessie en ervaar hoe mediation jou kan helpen. Het CvC heeft o.a. de Conflicttour© ontwikkeld. Een aantal ambassadeurs van de NMV gaan hiermee in hun eigen regio aan de slag. Zie de NMV-site voor meer info. Kijk op www.weekvandemediation.nl/programma voor activiteiten bij jou in de buurt.

Conflicten oplossen is beter dan uitvechten.
Week van de Mediation 2018

Naar boven
XS SM MD LG XL XXL