Skip to main content

INTERCULTURELE MEDIATION

Elkaar begrijpen

Conflicten waarbij verschillende nationaliteiten of culturen zijn betrokken, geven sneller aanleiding tot onbegrip. Niet omdat de taal per se een barrière is, maar omdat de vooronderstellingen, gewoontes, manier van handelen of opvattingen in verschillende culturen wezenlijk anders zijn. Om dit soort misverstanden te voorkomen, is begrip en sensitiviteit van de cultuurverschillen nodig.

Als er (dreigende) conflicten zijn binnen of tussen rechtspersonen, maatschappen of andere ondernemingen waarbij verschillende culturen betrokken zijn, kan interculturele mediation tot beter begrip voor elkaar leiden, waardoor het makkelijker is om gezamenlijk een oplossing te vinden.

Voorbeelden

Werkwijze interculturele mediation

Bij interculturele conflicten voeren wij altijd eerst een gesprek met alle partijen afzonderlijk. We proberen eventuele culturele verschillen helder te krijgen en werken aan het vertrouwen in de mediator. Vervolgens kiezen we voor plenaire bijeenkomsten meestal afgewisseld met verschillende deelmediations. We sluiten altijd af met een plenaire sessie. Zo nodig werken we met een tolk van erkende tolk-vertaalbureaus.

Waarom kiezen voor CvC?

CvC heeft een breed netwerk van internationale zakelijke mediators.

Blog

Mediation Beyond Borders International genomineerd voor Peace Award

XS SM MD LG XL XXL