Skip to main content
Blog

Mediators Beyond Borders International genomineerd voor Peace Award

ga terug naar het overzicht

NGO Mediators Beyond Borders International (MBBI) is genomineerd voor de International Advocate for Peace Award! Hieronder vertellen we meer over MBBI en hoe Linda Reijerkerk, directeur van het CvC, hierbij betrokken is.


Linda Reijerkerk, directeur van het Centrum voor Conflicthantering, is trotse vrijwilliger van de internationale NGO Mediators Beyond Borders International (MBBI). Deze non-profit is opgezet door Ken Cloke, wereldberoemd mediator, conflictbemiddelaar, auteur en dialoog facilitator. MBBI beoogt internationale vrede te bevorderen door middel van dialoog, training en vrede bemiddeling. Het is de missie van MBBI om vaardigheden van lokale gemeenschappen te bevorderen en zo mediation te promoten op wereldwijde schaal. Zie het als Artsen Zonder Grenzen, maar dan voor mediators.

Hoe Ken Cloke van MBBI het zelf treffend beschrijft:

‘I sometimes fantasize what would happen if, instead of dropping bombs on civilian populations, mediators by the tens of thousands were parachuted into war zones to create conversations across battle lines; if, instead of shooting bullets, mediators organized public dialogues and shot questions at both sides;  (…) it is possible for mediators to have an impact on the willingness, even of embittered, intransigent opponents, to participate in war or terrorism, by organizing alternative ways of expressing, negotiating, and resolving their differences.  I call this idea ‘Mediators Without Borders.’

– Ken Cloke, The Politics of Conflict: Mediating Evil, War, Injustice and Terrorism

International Advocate for Peace Award

Dit jaar is MBBI jaar genomineerd voor de International Advocate for Peace Award. Deze prestigieuze prijs is in het verleden onder meer uitgedeeld aan belangrijke vredesambassadeurs zoals aartsbisschop Desmond M. Tutu, Amerikaans voormalig president Jimmy Carter, sir Paul McCartney en diplomaat Richard C. Holbrooke.

De International Advocate for Peace Award erkent het belangrijke werk dat MBBI verricht op het gebied van internationale conflictbemiddeling en het creëren van succesvol dialoog tussen actoren met uiteenlopende belangen. De vrijwilligers van MBBI zijn actief in verschillende werkgroepen. Linda Reijerkerk is onderdeel van de divisie climate conflicts en focust zich voor MBBI op conflicten die verband houden met het milieu, in het bijzonder met water. Linda: ‘Water speelt een centrale rol in veel conflicten. Denk aan de strijd rondom de Nijl, de rivier de Congo, maar ook hier in Nederland het Rijnverdrag. Ik verwacht dat water in de toekomst een steeds grotere rol zal spelen in lokale, nationale en internationale conflicten.’

Uitreikingsceremonie

Op woensdag 23 September 2020 vindt de uitreikingsceremonie plaats en horen we of MBBI de International Advocate for Peace Award in handen mag nemen. Het CvC staat deze dag in ieder geval stil bij het belangrijke werk dat MBBI met behulp van internationale mediators verricht.


Benieuwd naar Mediators Beyond Borders? Klik hier voor de website.

mediators-beyond-borders

Naar boven
XS SM MD LG XL XXL