Skip to main content
Blog

Models for Mediation nieuw boek voor mediators

ga terug naar het overzicht

Models for Mediation

De meeste mediators werken met modellen – bewust of onbewust. De bekendste en meest gebruikte zijn bijvoorbeeld het Glasl’s model voor escalatie, ZOPA, en de drama driehoek. Dit boek geeft een overzicht van bijna zestig modellen die veelvuldig worden gebruikt in mediation. Het geeft een toelichting hoe het model te gebruiken en toe te passen tijdens de mediation. Het doel van het boek is om mediators te ondersteunen bij het effectiever maken van de mediation, met als gevolg dat het niveau van de mediation verbetert.

De schrijvers van Lenka Hora Adema, Linda Reijerkerk en Jacques de Waart zijn MfN gecertificeerde mediators en geven trainingen op het gebied van mediation, conflictmanagement en Harvard onderhandelen.

 

Feestelijke boekpresentatie 17 juni a.s.

Op maandag 17 juni a.s. wordt het boek Models for Mediation van Lenka Hora Adema, Linda Reijerkerk en Jacques de Waart feestelijk gepresenteerd. De bijeenkomst start vanaf 16.30 uur op een bijzondere locatie, namelijk in de kleine rechtszaal van het Vredespaleis.

Het boek wordt officieel overhandigd aan Marga Schreuder-Tromp, mediator van het eerste uur en oprichter van het Centrum voor Conflicthantering. Daarna zal Coşkun Çörüz, de nieuwe voorzitter van de Mediatorsfederatie Nederland (MfN), een inleidend woord houden. Hierna vinden rondetafelgesprekken plaats rondom de vraag: ‘Hoe spelen modellen een rol in mediation?’. De bijeenkomst wordt afgesloten met een plenaire terugkoppeling door de auteurs van het boek.

Wij nodigen u van harte uit hierbij aanwezig te zijn. Heeft u zich nog niet aangemeld? Doe dit dan snel! Er is een beperkt aantal plaatsen.

Programma

Locatie: Carnegieplein 2, 2517 KJ Den Haag. Bij aankomst meldt u zich bij de receptie waar u uw legitimatiebewijs moet laten zien.

16.30 – 17.00 uur Inloop met thee en koffie
17.00 uur start officiële programma
18.15 uur Na afloop, is er een afsluitende borrel.

Aanmelden

Wij stellen uw aanwezigheid zeer op prijs. Deelname is gratis, maar het is wel noodzakelijk u aan te melden vóór 11 juni a.s.in verband met het beperkt aantal plaatsen. Wanneer u bij de boekpresentatie aanwezig wilt zijn, kunt u mailen naar Saskia Haartsen: s.haartsen@boomdenhaag.nl.

Naar boven
XS SM MD LG XL XXL