Skip to main content

Arbeidsmediation

Van Strijd naar Samenwerking: Snel en Effectief

94% slagingspercentage
Gemiddeld binnen zes weken resultaat
MfN registermediators
Landelijke dekking

Binnen zes weken van conflict naar oplossing.

 

Frederique van Zomeren, mediator
 
Bel ons 023-532 31 96
Mail ons mediation@cvc.nl
 

Mediation wordt treffend samengevat door Frederique van Zomeren die zegt:
“Het moet normaal worden om zelf de regie te houden in een conflict.”

In een gestructureerd proces, begeleid door een neutrale derde partij – de mediator, behouden beide betrokken partijen altijd zelf de regie over het conflict.

Dus, stel je voor dat dezelfde marketingmanager, eerder boos binnenstormend in het HR-kantoor, nu de rust en oplossingsgerichtheid ervaart die mediation kan bieden. Neem vandaag nog contact op met het Centrum van Conflicthantering en transformeer de dynamiek op de werkvloer.

Hoe ziet een mediationtraject eruit? De weg naar conflictresolutie begint met afzonderlijke intakegesprekken. Hierin krijgen alle betrokkenen de kans om hun perspectieven te delen. De deelnemers ondertekenen een mediationovereenkomst, waarin ze zich verbinden om hun uiterste best te doen het geschil op te lossen via mediation. Gemiddeld vinden er 2 tot 3 gezamenlijke gesprekken plaats van elk 2 of 2,5 uur, onder begeleiding van een neutrale mediator.

Elke sessie wordt vastgelegd in een procesverslag, waardoor de voortgang en besproken punten helder zijn. Gedurende het hele proces staat vertrouwelijkheid centraal. De mediation wordt afgerond met een juridisch bindende overeenkomst tussen de betrokkenen. De uitkomsten variëren, van nieuwe afspraken voor een verbeterde samenwerking tot afscheid nemen van elkaar, detachering, en andere passende oplossingen. Het mediationproces biedt een maatwerkbenadering voor het oplossen van conflicten en het herstellen van werkrelaties. Start vandaag nog.

Wat gebeurt er als u geen actie onderneemt? Zonder actie kunnen conflicten escaleren en een negatieve invloed hebben op de werkomgeving. Dit kan leiden tot verminderde productiviteit, verhoogd ziekteverzuim en een algemene sfeer van ontevredenheid. Mediation is een proactieve aanpak om deze negatieve spiraal te doorbreken en de werkomgeving te herstellen en biedt niet alleen een effectieve manier om arbeidsconflicten op te lossen, maar mediation kan ook aanzienlijke kostenbesparingen opleveren. Uit het onderzoek van TNO|CBS in 2017 blijkt dat arbeidsconflicten zonder mediation gemiddeld kosten van € 27.094 met zich meebrengen en 20 maanden duren.

Houd zelf de regie over het conflict én kosten en start vandaag nog met het mediationtraject. Bij ons bent u verzekerd van mediators die niet alleen uiterst bekwaam zijn in hun vak, maar ook een prettige en professionele omgang hanteren. De kosten en doorloop van een mediationtraject zijn bij ons gemiddeld € 2.400 en zes weken.

Het kost u slechts één telefoontje om het proces in gang te zetten.
Bel ons 023-532 31 96 of mail ons op mediation@cvc.nl.

Eerdere tevreden klanten:

XS SM MD LG XL XXL